FAQ

Jij hebt de track zelf geproduceerd waarom dan ook niet zelf lanceren! Het enige wat je bij tracklauncher nodig hebt is de track en eventueel de digitale hoes. Zo makkelijk is het. Dit is Tracklauncher. Jouw eigen distributiecenter!

Als DJ/producer, artiest of zelfs als label is het nog steeds niet mogelijk om zelf direct contracten te sluiten met, Spotify, iTunes, Apple Music, Beatport en al die honderden andere distributiekanalen. Daarom gebruik je TrackLauncher om dit voor je te doen. TrackLauncher zorgt ervoor dat je muziek geplaatst wordt bij alle grote online streamingdiensten en music stores. Dat kan oplopen tot meer dan 200+ wereldwijd. Als er inkomsten zijn innen we deze voor je en betalen we aan je uit.

Een release bij al onze aangesloten streamingdiensten en online music stores kan al met het ‘BASIS PALLET’ vanaf €49,- (incl. btw). Dit is een éénmalig bedrag per track en zonder extra kosten. Wil je dat de track de supersound krijgt die vergelijkbaar is met releases van top artiesten en/of DJ’s dan is het ‘MASTER PAKKET’ van €99,- (incl. btw) de beste keuze. Onze ervaren mastering engineers verzorgen in onze masteringstudio de optimale audio mastering van de track. Na de audio mastering heeft de track dé optimale professioneel sound en is helemaal klaar voor elke medium. Wil je de track ook nog eens extra onder de aandacht brengen met promotie activiteiten kies dan voor het ‘ARTIST PAKKET’ €149,- (incl. btw). Naast een professionele master en de release van van de track produceren onze video editors ook een ‘one minute pr-view’ van de track. Deze mp4 animated clip is de perfecte tool voor je online promotie via bijvoorbeeld Facebook, Instagram, YouTube etc.

De exacte inkomsten van een download of stream zijn niet echt in te schatten. Een download brengt ongeveer € 0,60 to € 0,70 cent op en een volledige stream ongeveer € 0,0040 maar dit is nooit helemaal te garanderen. De exacte bedragen die de carriers van streamingdiensten en music stores uitbetalen worden door ons netjes geregistreerd en natuurlijk in kaart gebracht. Zodra een track in aanmerking komt voor uitbetaling (ondergrens is € 15,00)  dan gaan we over tot uitbetaling van  90%  van het bedrag welke de carrier van de streamingdiensten en music stores uitbetalen. Vanaf dat moment ontvang je hiervan ook een overzicht.

Je muziek ‘lanceren’ we naar alle bekende maar ook zeker de, voor jou misschien, minder bekende streamingdiensten en online music stores. Je weet immers nooit wie en waar men in de wereld je muziek oppikt. Dit kan oplopen tot 200+ distributiekanalen wereldwijd. Naast alle distibutiekanalen zal je muziek natuurlijk ook via Siri en Shazam te herkennen zijn. Belangrijk om te weten is dat niet alle stores sommige muziek en sommige genres accepeteren. Het is uiteindelijk aan de store om te bepalen of ze je muziek opnemen in hun catalogus of niet. Hieronder een overzicht van de meest bekende streamingdiensten en online music stores: 24/7 Entertainment 7 Digital Akazoo Amazon Amazon Music Amazon Prime Music AMI Entertainment Ampya Mondia Media Anghami Apple Music Arvato Aspiro Audible AWA Beatport Beats Blackberry Music Catchmedia Claudio.de Dancetunes Deezer DJ Tunes Eircom EMusic Google Play Gracenote Highresaudio Hitlab Imimobile Inprodicon iTunes Jamba JB Hi-Fi Juke 247 Juno Download KKBOX Legaldownload MediaNet MusicNet Microsoft Groove mp3.de MusicBuyMail Musicload T-Online Musicload Nonstop Muzicall Napster Net Mobile O2 Omnifone (Sky Songs) OVI Store Pandora PhonoFile DK Basepoint Media PhonoNet Pulselocker Qobuz Rara Real Networks Austria Rhapsody RoviCorp Saavn Satelliterecords Securycast Seven Senses Simfy Simfy Africa Slacker Sonstream Spotify Starzik Streamman (Sony/Real) Tape.tv Telus Teta Tidal T-Mobile Trackitdown Traxsource Virgin Mega Store Visono Wasabeat Whatpeopleplay www.djshop.de www.vinyl24.de Youload YouTube Red Zvooq

Als de track en cover voldoen aan alle, door de carriers gestelde eisen, kan het licht op groen voor de definitieve lancering van de track naar streamingdiensten en music stores. Dit duurt gemiddeld 24 uur. Voldoet je track niet aan de  gestelde normen dan krijgt je altijd van ons feedback om je track te verbeteren en ook je geld retour. Pas als je track aan alle voorwaarden voldoet zullen we overgaan tot het lanceren van je track en pas dan zal ook het, opnieuw, door jou betaalde bedrag voor lancering worden afgeschreven. Eenmaal gelanceerd is het aan de streamingdiensten en music stores om de track te verwerken. Hoelang dit duurt kan niemand inschatten. Zo kan het voorkomen dat bijvoorbeeld Spotify de track er steekproefsgewijs uithaalt om de track en/of cover aan een extra uitgebreide technische controle te onderwerpen. Deze onverwachte controle kan soms zomaar 1 of 2 weken vertraging opleveren. Wil je dus zeker zijn dat de track op een bepaalde datum online komt upload de track dan ruim op tijd naar tracklauncher want pas na lancering naar de carriers duurt het gemiddeld 5 weken voor een releasedatum. Dus maak een goede tijdsplanning. Natuurlijk wordt de track nooit eerder officieel gereleased dan de releasedatum die je als voorkeur hebt opgegeven.

Zodra de track gelanceerd is zal deze, in principe, voor altijd bij de online streaming portals en musicstores te beluisteren en te verkijgen zijn. Je mag er dus vanuit gaan dat dit dus voor jaren het geval is. Maar ook online streaming portals en musicstores kunnen, om welke reden dan ook, stoppen met het online aanbieden van hun content al gebeurd dit niet vaak. Dan is het aannemlijk dat de track van deze betreffende online streaming portal of musicstore verdwijnt.

Om een digitale hoes aan te leveren moet dit gebeuren volgens de eisen van alle streamingdiensten en online music stores! De digitale hoes moet daarom voldoen aan bepaalde grafische waardes. Heb jij weinig of geen verstand van Photoshop en/of Illustrator of ben je niet in staat om een professioneel ontwerp door iemand anders te laten ontwikkelen dan geen nood! Voor slechts € 39,- (incl. btw) ontwikkelt onze grafische specialist een mooie eenvoudige cover zodat je zeker bent dat de release van de track geen extra vertraging zal oplopen.

Het is in principe niet toegestaan om samples uit andere producties te gebruiken van welke content dan ook. Wel mag je samples gebruiken die je uit  sample Libraries met  Royalty free Licence hebt aangekocht of  samples  waar je officiële sample clearance voor hebt van de rechthebbende. Upload je wel een track met samples waar je niet de rechthebbende van bent dan loopt je het risico dat de track niet zal worden goedgekeurd en derhalve dan ook niet zal worden gelanceerd. Je krijgt altijd van ons feedback om je track te verbeteren en ook je geld retour. Pas als je track aan alle voorwaarden voldoet zullen we overgaan tot het lanceren van je track en pas dan zal ook het, opnieuw, door jou betaalde bedrag voor lancering worden afgeschreven.

De International Standard Recording Code (ISRC) is een internationaal identificatiesysteem voor geluidsopnamen en muziekvideo’s. Een ISRC is een unieke en permanente identificatie van een bepaalde opname en kan als een digitale vingerafdruk in een uitgave van die opname worden gecodeerd. Dit maakt het mogelijk om opnamen automatisch te identificeren bijvoorbeeld met het oog op het beheren van royalty’s (innen van auteursrechten). De UPC code is de code waarmee een product wordt geïdentificeerd. Eigenlijk net zoals een streepjescode. Beide codes worden door Tracklauncher voor je aangemaakt. Maar als je als producer eigen ISRC-codes hebt en deze liever wilt gebruikt kun je deze invoeren zodra je een track uploadt.

In de meeste stores zal een label-naam niet worden getoond, maar wel P & C lines. Deze kun je zelf invullen en mogen ook verschillen van de labelnaam. Als je geen labelnaam invult voor je release dan zal Tracklauncher altijd als standaardlabel worden aangegeven. Labelnamen als ‘Independent’ of ‘Geen label’ worden door de streamingdiensten en online music stores helaas niet geaccepteerd.